KFC LENTEZON BEERSE
Heb je graag een wedstrijdverslag of een foto van je ploeg op de website staan? Dat kan!

Stuur het door naar Steven Couwenberg, Roel Megens of Werner Maes.
Zorg voor scherpe foto's en hou de verslagen beperkt in lengte.

De webmasters doen hun uiterste best om jullie info zo snel mogelijk op de site te plaatsen.
     
PU15 - ANTONIA - LENTEZON - 02/10/2016
Zondag 2 oktober maakten onze PU15 de verplaatsing naar het talentrijke KFC Antonia. Het werd een strijd om de eerste plaats. Antonia had alle wedstrijden gewonnen en klopte onlangs S’gravenwezel, de enige verliesmatch van onze PU15. De strijd om de eerste plaats kondigde zich aan als een zware dobber. Bovendien misten we één van onze steupilaren. Pieter Wilmsen was geblesseerd maar was wel loyaal op post om zijn ploegmaats aan te moedigen.

Vanaf de aftrap werd onze vrees bewaarheid: Antonia startte furieus aan de wedstrijd met assertief, technisch hoogstaand, véél beweging zonder bal en aanvallend voetbal. Lentezon kwam weinig in het stuk voor. Dankzij de grinta, vechtlust van héél de ploeg en het ijzersterk verdedigen van Lander, Cedric, Kobe, Vic en Michiel kon Antonia niet scoren. 
In het 2de kwart kreeg ons fysiek sterk middenveld meer vat op het spel. Antonia bleef zorgen voor het betere spel. Xander, Renzo, Luca (allen met een niet aflatende  inzet en bij momenten mooie combinaties) kwamen beter in de wedstrijd. Hoopgevend ook was de volwassen manier waarop Lentezon probeerde onder de druk uit te voetballen. 
Een prachtige cross-pass van Xander B, mooie controle van Mathijs, versnellen en netjes in de hoek de bal binnen leggen. Eerlijk is eerlijk, eigenlijk onverdiend en een serieuze opdoffer voor de jongens van Antonia. 
Met sterk collectief spel, een goed verdedigend blok en een attente Guus werd Antonia nog afgehouden waardoor we met een 0-1 voorsprong gingen rusten.

De 2de helft begon net als de eerste, met overwicht van Antonia.  Xander strafte beheerst een slechte inschatting van hun centrale verdedigers af en de 0 -2 was een feit. Antonia verloor echter de moed niet en ging fel op jacht naar de aansluitingstreffer met opnieuw mooi en assertief voetbal. Dit werd beloond met de 1-2 waarna zij opnieuw vleugels leken te krijgen en opnieuw onze verdediging sterk onder druk kwamen zetten. Scheidsrechterlijke dwalingen deden de spanning aan de zijlijn opdrijven. Een onbestrafte zware fout op  Mathijs was het dieptepunt. De spanning aan de zijlijn werd zo wat opgedreven. 
Onze jongens zaten ondertussen sterker in de wedstrijd, het overwicht van Antonia verwaterde, Lentezon bleef naar voetballende oplossingen zoeken en spurtbommen Mathijs en Xander maakten de verdediging onzeker. Zo werd het evenwicht gaandeweg hersteld. Xander B verzilverde de 1-3 en de hoop op een overwinning groeide. Antonia was van slag en vergat, dankzij de druk van Lentezon, hun geroemde combinatiespel te spelen. Xander plaatste de 1 – 4 binnen maar dat was buiten de inschatting van de scheidsrechter gerekend. We kregen wel een vrije trap en  Vic, vol vertrouwen bezig aan de wedstrijd, vond dit een kolfje naar zijn rechtervoet en krulde de bal over de keeper in de netten: de 1-4 stond toch op het bord.

Antonia bleef aanvallen en onze jongens moesten een tandje bijzetten: ‘Kleine’ maar sterke Michiel kreeg zo zijn 1ste gele kaart. Een betwistbare penalty voor Antonia kon de spanning terug in de wedstrijd brengen.
Dat was echter buiten Guus gerekend die zijn gloriemoment pakte en de penalty stopte in twee tijden. 
Maxim vond het iets later tijd om ook zijn puike match te bekronen met een doelpunt en werkte de bal van halfweg de 16 binnen: de onwaarschijnlijke 1-5 stond op het scorebord …

Hoewel de 1-5 cijfers fel overdreven waren gezien het grote aantal kansen dat Antonia afdwong was de zege toch verdiend. De heenronde afsluiten op de eerste plaats is onverhoopt. Niet belangrijk maar wel als dit het resultaat is van prima trainingen en zich vasthouden aan een visie. 
Proficiat aan Peter, Luc en de spelers van de PU15: Guus, Lander, Céderic, Kobe, Vic, Michiel, Renzo, Luca, Xander C, Mathijs, Maxim, Pieter, Xander B en Tristan. 

Tornooi U6 - Vlimmeren - 27/08/2016
Hoe spelers en ouders van de U6 je een topnamiddag bezorgen?

Heel eenvoudig door het dolle enthousiasme van de spelers en een flinke dosis spelplezier. Het systeem van 2 tegen 2 is een enorm succes voor deze jongens. Een schoolvoorbeeld van hoe voetbal gespeeld moet worden!

Ik nodig dan ook iedereen uit om vanaf 18/09/2016 een wedstrijdje van onze U6 op zondagvoormiddag te komen bekijken.

Een wel gemeende dank aan iedereen die gisteren aanwezig was.

Vele groeten
Steven Couwenberg - papa van Nicolas